Ръчни изделия от прежда, плат или дърво – превърнете хобито си в успешен бизнес

Обичате ли да творите? Ръчно изработените продукти са истински хит на пазара, а крафт изделията набират все по-голяма популярност. Без значение дали украсявате саксии с декупаж, изработвате саморъчно изплетени чанти или бижута, интересът към тези изделия не намалява. Имате фантастична възможност да превърнете изделията си в успешен бизнес, който да ви носи добри доходи, докато правите това, което обичате.

Как да превърнем хобито си в бизнес?

Крафт изделията обикновено се изработват от картон, прежди, платове, дърво, естествени камъни, копчета, глина, мастило, акрилни бои, стъкло, керамика, мъниста, панделки и много, много други. Материалът няма значение. Единственото важно нещо е вашата креативност и как ще превърнете привидно скучния предмет в красива вещ, която клиентите ви искат да закупят.

На първо място се нуждаете от конкретна идея, която може да реализирате. На второ от качествени материали. Едно е да изработвате изделия просто за удоволствие у дома, а съвсем друго–да ги предлагате на пазара. Качеството на материалите не трябва да се пренебрегва.

На пазара ще откриете хиляди примери и идеи за бизнес с крафт изделия, но ние ще фокусираме вниманието си върху ръчно изработените изделия от прежда. Напоследък те набират голяма популярност, а и са сравнително лесни за направа.

izdeliya ot prejda

Ако сте решили да превърнете вашето хоби свързано с прежда в печеливш бизнес първото нещо, което ви съветваме е да се информирате за качеството на преждата, как да го разпознаете и кои са производителите на такава суровина. Качествената прежда е с дебела, здрава нишка с ярък цвят и не губи качествата си дори след намокряне. С нея се работи лесно, тя е мека, не се накъсва и най-вече не се отпуска. За цените е добре да се свържете директно с производителя и тъй като се предполага, че ще купувате прежда на едро, те винаги ще са склонни да ви предоставят добра отстъпка.

Можете да използвате преждите, за да изработите декорация за саксия. В този случай се нуждаете от няколко различни вида прежда, лепило и саксия. Намазвате саксията с лепило и увивате преждата около нея. Или пък може да изплетете различни фигури, които после да залепите върху нея. Най-добре използвайте акрилна прежда в ярки цветове, или вълна.

saksiya s prejda

Не забравяйте отгоре да я покриете с безцветен яхтен лак или друг втвърдител, с който декорацията да се запази за по-дълго време.

Чанти, венци или бижута

ръчно изработени изделия

Декорациите за дома стават все по-търсени, а изработените от прежда или вълна аксесоари са истински хит. Един ръчно изработен венец от вълна е точно толкова атрактивен, колкото и изработените от изкуствени материали. И дори по-красив. Да изплетете шал или одеяло от прежда мерино също не е особено трудно, изисква единствено креативност и желание за работа. Резултатът е възхитителен, а интересът към тези продукти не стихва, а с нарастване на търсенето цените им също се покачват.

pleten shawl

pleten shal

 

Чантите от прежда също са на мода тази година и се очертава и в следващите години тенденцията да се задържи. Единствените ограничения тук са границите на вашето въображение. Може да комбинирате прежда и кожа, или картон, плат и плетиво. Резултатът е изключително атрактивен, а най-хубавото е, че всеки изработен модел е абсолютно оригинален и различен.

pletena qanta

pletena chanta1

Картини от вълна

И накрая, но не и на последно място – замисляли ли сте да направите картини от вълна и прежда? Много творци дават воля на креативността си, използвайки мериносова вълна, за да създадат прочути пейзажи или репродукции. Резултатът е изключително красив, а най-хубавото е, че платното е точно толкова красиво, колкото и рисуваното с маслени или темперни бои.

risuvane s vulna risuvane s vulna 1 risuvane s prejda risuvane s prejda 2

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*