Шантави, но сполучливи бизнес идеи

Всеизвестен факт е, че в основата на всеки успешен бизнес стои дадена бизнес идея. Брилянтността на някои от тях си „личи от километри“, докато в други бизнес идеи е нужно да се вгледаме от много близка дистанция за да прозрем някакъв потенциал за успешно развитие в бъдеще.

Шантави бизнес идеи

Бизнес идеи от ново поколение

Продажба на ДНК снимки

Двама добри приятели, единият от които работел във фирма за продажба на оборудване за ДНК снимки, изфабрикували шантавата бизнес идея за продажбата на „най-интимните снимки“. Фирата носела името DNA 11 и продавала снимките в два размера – 8 x 10см. и 36 х 54см., като цената им била съответно $200 и $1300. В последствие тази шантава идея се превръща в успешен бизнес, който се разраства постоянно.

„Самоубийствен бизнес.“

В тази история главният герой е бивш полицай, чиято идея за бизнес е свързана с професионалния му опит. Той решава да създаде фирма за хигиенизиране на места, където са извършени самоубийства. Бизнес идеи от този род са свързани предимно с дългогодишен опит в дадена сфера. Въпросната комрания генерира повече от един милион печалба още през първата си година.

Професионален геймър

Младо американско момче на име Том Тейлър наистина обича да играе игри на конзолата си. С времето той става все по-добър и от съревнованията между него и приятелите му на различни игри не остава и помен. Той се „качва на голямата сцена“, състезавайки се с хиляди други геймъри, като върховото му постижение е топ 5 в света. Благодарение на уменията и изграденото си вече име той провъзгласява себе си за гейминг треньор. Неговите ученици заплащат по $65 на час, като те са хора от всички възрасти. Средната годишна заработка на Том наброява забележителните $250 хиляди долара.

Бизнес идеи на „новата генерация.“

Така наричам аз гореизброените идейки. Те са плод на огромно въображение и страст, като дори само това е достойно за уважение. Явно е, че иновативността им ги е направила успешни, но хората които са ги реализирали заслужават сериозно адмирации. Изводът, който аз си вадя след писането и прочитането на тази статия е, че не бива да подценяваме нито една бизнес идея. Напротив, трябва да я разгледаме рационално и от колкото се може повече ъгли.

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*