Предприемачите и техните бизнес идеи

Специалистите твърдят, че човек трябва да е наистина адски амбициозен за да избере професията предприемач. Характерно нещо за добрите предприемачи e, че те имат и са имали наистина силно желание да направят това което искат, макар в началото то да е било без пълно покритие. Факт е, че уменията и познанията се придобиват с времето, но амбицията „или я имаш или я нямаш“. Дейните хора понякога започват развиването своите бизнес идеи без да са направили детайлен анализ. На преден план при тях са страстта и дееспосоният дух, които според мен са далеч по-важни от всеки един анализ.

Предприемач

И все пак тези бизнес идеи се подлагат на определен анализ.

Не искам да ви убеждавам, т.е. да ви лъжа, че едно хрумване, колкото и да е гениално и уникално, няма нужда от някакъв вид анализ. Напротив, първо се прави проучване на областта му, като се проучва внимателно пазарът и конкуренцията. Вследствие на това се вади извод дали може да се предложи нещо конкурентно способно и дали има реалните възможности да се наложи. Едва след това се прави финансов анализ на въпросния проект, като се пресмятат средствата необходими за реализирането му и дали инвестицията е рентабилна като цяло. Вашите бизнес идеи ще претърпят наистина много и различни проверки и огледи преди да станат реалност.

Единственото, което трябва да направите е да не изгубите страстта и мотивацията за реализирането на формираната от вас бизнес идея.

Запомнете, че колкото повече препятствие преминете по пътя на осъществяване на собствената си бизнес идея, толкова по-ценна и удовлетворяваща ще е тя за вас. Не съм чувал за бизнес идеи, които са толкова гениални, че да се осъществят сами. Така е и така трябва да бъде. Предполагам, че сте научили това, но нека ви го повторя още веднъж: „Хубавите неща стават бавно.“ Най-важното е да проявявате непримиримост към провалите и да се борите със всички сили за успеха. Все пак това е, към което всички се стремим.

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*