Интелигентни и лесни начини за привличане на клиенти

Трябва да намерите перспектива за продажби, но не знаете от къде да започнете? Използвайте следните съвети за намиране на правилните хора в целевия пазар.

За твърде много хора в бизнеса, търсенето на клиенти е като риболова с въдица и стръв. Те знаят, че хвърлят ли стръвта ще привлекат внимание, но това с което не са наясно е , че стръвта трябва да попада на правилното място. Освен това стръвта, която използвате трябва да бъде точно тази, която се харесва на рибата.

Привличане на клиенти

Първо нека обозначим правилните места за риболов, отговаряйки на въпроса „Кои са вашите идеални клиенти?“ А вие трябва да изброите поне 5 критерия, според които определяте, че точно това са вашите клиенти.

Те трябва да са подобни на тези:

  • На възраст между 25 и 35 години
  • Семейни
  • Живеят на не повече от 20 км. от мястото, където е локализиран бизнесът ми
  • Имат деца в училищна възраст
  • Имат домашен любимец

Ако не може да изброите поне пет характеристики, с които се определят вашите потенциални клиенти, то бизнесът ви няма как да се развива бързо и успешно. За да се предпазите от провал помислете върху това какво общи имат помежду си вашите топ клиенти. Откриете ли отговорът на този въпрос вие имате един силен старт за развитие.

Представете си вашите клиенти. Те са: баби? Бизнесмени? Тийнейджъри? Мислете за всяка една група, като за отделна категория, която има нужда от различна маркетингова стратегия. Възрастните се нуждаят от една определена услуга или продукт, като тези нужди рядко са съвместими с тези на подрастващите например.

Знаейки всичко това, ще трябва да разберете и как да достигнете до всяка една група от хора.

Ако продавате спортни стоки, за да достигнете до хората интересуващи се от тях е нужно да имате рекламни брошури на всеки стадион и футболно игрище. Нали в крайна сметка спортуващите се събират там? Не може да разпространявате рекламни материали в хранителни магазини и детски площадки и да очаквате прилив на клиенти.

Ако продуктите и са насочени към хора със завидни доходи къде ще ги откриете? В елитни ресторанти и на светски събития. Но за да бъдете приет на сериозно рекламния ви трик трябва да бъде наистина стойностен. Не забравяйте, че богатите хора имат способността да отсяват качествените продукти и услуги от некачествените.

А един от вече изпитаните методи за привличане на нови клиенти е предлагането на атрактивни отстъпки и намаления. Няма по – добра реклама от продукт или услуга, които могат да бъдат закупени на по – ниска цена. Но още веднъж нека повторим – качеството е водещо, когато говорим за привличане на редовни клиенти. Доволния клиент е гаранция за успех, не го забравяйте!

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*