Как да избегнете най-големите грешки по време на интервю за работа

Можете ли да вършите тази работа? Искате ли работата? А подходящи ли сте за нея? Това са трите най – важни въпроса, чийто отговори трябва да знаете подготвяйки се интервю. Освен това съществуват и други „подводни камъни“, които трябва да избягвате, ако целта ви е да заемете мечтаната позиция в тази фирма. Запознайте се с тях в следващите редове.

Грешки по време на интервю

Показвате неразбиране относно същността на работата

Подготвяйки се за интервю, вие трябва да направите проучване относно компанията, дейността ѝ, основните етапи на развитие, ценностите, продуктите, насоките и възможностите за развитие. Намерете всяка възможна информация за компанията. По време на интервюто вие също задавайте конкретни, интелигентни въпроси, за да покажете, че проявявате сериозен интерес към длъжността и дейността на фирмата.

Никога не казвайте как вие бихте постъпили на мястото на ръководителя

Вместо да казвате, че притежавате огромен опит и умения, конкурентни или по – добри от тези на самия ръководител се опитайте да го докажете. Споделете предишен опит, като се аргументирате добре и оставяте впечатление в интервюиращият ви, че сте наистина добър кадър.

Не знаете защо искате точно тази работа

Липсата на ентусиазъм по време на интервюто почти ви обрича на провал. Трябва да изглеждате въодушевени от възможността да получите желаното от вас място. И най – важното е да имате конкретен отговор на въпроса „Защо кандидатствате точно за тази позиция?“

Действате и говорите непрофесионално

Стремете се да покажете, че сте изключително подходящ за работа в екип, като не отправяте критики към предишния си работодател, или колеги.

Питате за заплащането

Не че не трябва да знаете за колко пари ще работите, но не е прието да питате за заплатата си още на интервюто. Ако сте одобрени на следващите срещи ще имате възможност да зададете този въпрос.

Един от задължителните въпроси на интервюиращия ще бъде „ Имате ли някакви въпроси?“ Вашият отговор не трябва да бъде „Не“ в никакъв случай. Задайте няколко въпроса свързани с основните цели на компанията. Това е напълно достатъчно, за да затвърдите доброто впечатление, което сте направили до тук.

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*